nederland

Verdachte moord Visser en Severein beschuldigt ander

Door Arne Hankel - 29 mei 2013

De Spanjaard die is aangehouden wegens betrokkenheid bij de gruwelijke moord op de Nederlanders Ingrid Visser en Lodewijk Severein, zegt dat iemand anders schuldig is aan de dood van de twee Nederlanders.

De verdachte, Juan Cuenca, heeft een ondernemer en voormalig eigenaar van volleybalclub CVM 2005 van de moord beschuldigd.

Evedasto Lifante, eigenaar van een marmergroeve, zou achter de moorden zitten, heeft Cuenca volgens de krant La Verdad de Murcia tegen de onderzoeksrechter gezegd. Lifante heeft de beschuldiging weersproken tegenover de krant.

Lifante was eigenaar van de volleybalclub waar Ingrid Visser in de jaren 2009 – 2011 heeft gespeeld.

Geleend geld

De vermoorde Severein had samen met hoofdverdachte Juan Cuenca geld gestoken in enkele zakelijke projecten. Severein en Cuenca zouden samen hebben gehandeld onder meer in marmer. De Nederlander leende daarvoor geld aan de Spanjaard en hoopte dat terug te krijgen.

In plaats daarvan werden Severein en zijn partner op brute wijze om het leven gebracht.

De 36-jarige Cuenca is een oud-manager en technisch directeur van de volleybalclub CAV Murcia 2005.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.