nederland

‘Verdachte moord Visser en Severein is oud-manager volleybalclub’

Door Shari Deira - 28 mei 2013

Een van de gearresteerde verdachten van de moord op Ingrid Visser en Lodewijk Severein is een oud-manager en technisch directeur van de volleybalclub CAV Murcia 2005. Visser speelde tussen 2009 en 2011 voor deze club.

Volgens Spaanse media gaat het om de 36-jarige Juan Cuenca Lorente. Hij had als bestuurder ook de rekeningen van de club onder zijn hoede.

Dekmantel

De Spanjaard werd als eerste gearresteerd en zijn verklaring zou hebben geleid naar de vindplaats van de slachtoffers.

Visser en Severein waren in Murcia om een vruchtbaarheidskliniek te bezoeken maar dit zou een dekmantel zijn voor een zakelijke onderhandeling. Gesprekken hierover in een appartement in Molina de Segura zouden uit de hand zijn gelopen, waarna het stel is vermoord.

DNA

De twee andere verdachten zijn Roemenen van 47 en 60 jaar, volgens de politie de uitvoerders van de moord. De politie zegt geen signalen te hebben dat er iets anders aan de hand was dan een zakelijk conflict.

De lichamen van Visser en Severein werden zondagavond laat gevonden in een citroenboomgaard in Alquerías, in de buurt van Murcia. Nabestaanden hebben DNA afgestaan zodat definitief kan worden vastgesteld dat het om de oud-volleybalster en haar partner gaat.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.