nederland

Verdachte Roemenen zwijgen over moord Visser en Severein

Door Arne Hankel - 30 mei 2013

De twee Roemenen die worden verdacht van de gruwelijke moord op oud-volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein in Zuid-Spanje, hebben geweigerd verklaringen af te leggen op de zitting over hun voorlopige hechtenis.

De plaatselijke krant Las Provincias meldt dit donderdag.

Namen verdachten

De verdachten, Constantin Stan (47) en Valentin Ion (60), zouden voor enkele duizenden euro’s zijn ingehuurd door ‘het brein’.

Dat zou hoofdverdachte Juan Cuenca Lorente zijn, die zaterdag werd gearresteerd.

Volgens de krant La Verdad de Murcia heeft Cuenca gezegd dat hij geen schuld heeft aan de moord op de twee.  Hij was naar eigen zeggen niet meer in het huis waar Visser en Severein zijn vermoord, toen die twee er half mei arriveerden.

Valencia

Alle drie de verdachten van de moord op de volleybalster Visser en zakenman Severein werden in Valencia gearresteerd, Cuenca afgelopen zaterdag en de Roemenen maandag. Ze worden volgende week overgedragen aan justitie in Murcia.

Het dagblad La Verdad schreef woensdag dat Cuenca een ondernemer uit de streek ervan heeft beschuldigd achter de moord te zitten. Een advocaat van Cuenca spreekt dat fel tegen.

Beschuldiging ondernemer

De krant weidde donderdag echter verder uit over de beschuldiging aan het adres van de ondernemer, Evedasto Lifante. Cuenca zou hebben gezegd dat hij door Lifante is bedreigd en dat e-mailverkeer moet kunnen aantonen dat Lifante uitgebreide zakelijke contacten had met Severein.

Lifante was eerder oprichter en eigenaar van de volleybalclub waar Visser heeft gespeeld, CAV Murcia 2005. Cuenca was daar onder meer manager. Cuenca heeft veel schulden gemaakt, onder anderen bij Severein, aldus Spaanse media.

Die berichtten ook dat Cuenca en Severein een onderneming in Gibraltar opzetten voor financiële transacties in dat belastingparadijs.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.