nederland

Vier kinderen aangehouden voor brand autobedrijf

Door Shari Deira - 03 mei 2013

De politie heeft vier kinderen uit het Westlandse De Lier aangehouden voor een grote brand op 1 april bij een autobedrijf in dezelfde plaats. De kinderen zijn tien, twaalf (twee) en veertien jaar oud.

Volgens de politie is sprake van uit de hand gelopen baldadigheid. De kinderen zijn na een verhoor overgedragen aan hun ouders.

Ramen

De autosloperij brandde vorige maand nagenoeg tot de grond af en tientallen sloopauto’s gingen verloren. Inwoners van de gemeente Westland en omgeving werd geadviseerd om ramen en deuren dicht te houden.

Al snel na het uitbreken van de brand ontstond het vermoeden dat het vuur was aangestoken. De politie overlegt met het Openbaar Ministerie of de jongens worden vervolgd.

Bureau

De vier jongens kwamen in beeld tijdens het politieonderzoek. Ze moesten donderdag en vrijdag op het bureau komen en vertelden daar over hun aandeel in de brand.

Burgemeester Sjaak van der Tak (CDA) van het Westland laat weten blij te zijn dat de zaak is opgelost. ‘Het is goed dat er nu duidelijkheid is over de oorzaak van de brand die een enorme impact had op de getroffen ondernemer en de omgeving. Zo zie je maar dat kattenkwaad, hoe onschuldig bedoeld, tot enorme gevolgen voor het bedrijf en de directe omgeving kan leiden.’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.