nederland

Vijftien jaar celstraf voor steekpartij basisschool

Door Claartje Vogel - 28 mei 2013

Jeffrey K. krijgt vijftien jaar celstraf voor de steekpartij op de Rotterdamse Augustinusschool. Een dertigjarige moeder kwam daarbij om het leven en de ex-vriendin van Kroes raakte gewond.

De rechtbank in Rotterdam kwam dinsdag tot dit vonnis. K. is veroordeeld voor doodslag en poging tot doodslag. De rechtbank acht niet bewezen is dat K. met voorbedachten rade handelde en oordeelt daarom dat K. niet schuldig is aan moord.

Basisschool

De steekpartij had plaats op 22 juni vorig jaar. K. had ruzie met zijn ex-vriendin en deze ruzie escaleerde tot een vechtpartij. De veroordeelde trok in de hal van de basisschool een mes.

Een dertigjarige vriendin van K.’s ex-partner kwam tussenbeide en moest dat met de dood bekopen. De ex-vriendin van de dader raakte zwaar gewond.

Kinderen

De rechtbank rekent K. zwaar aan dat hij zijn daad pleegde in een basisschool onder het toeziend oog van leerlingen, ouders en leraren. De kinderen van beide vrouwen waren aanwezig op de Augustinusschool tijdens de fatale steekpartij.

Ook wordt hem verweten dat hij geen berouw toont en niet heeft willen meewerken aan een psychologisch onderzoek. Daarom moest de rechtbank er wel van uitgaan dat hij volledig toerekeningsvatbaar was.

De veroordeelde sloeg na zijn misdaad op de vlucht. Een maand later werd hij aangehouden door de politie.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.