nederland

‘Visser en Severein dood gevonden’

Door Shari Deira - 27 mei 2013

De Spaanse politie heeft volgens lokale media in de nacht van zondag op maandag de lichamen van het vermiste Nederlandse stel Ingrid Visser en Lodewijk Severein gevonden. De Nederlanders worden sinds 13 mei vermist.

De lokale krant La Opinión de Murcia meldt dat de twee waren begraven in het dorp Alquerías, in de buurt van de Zuid-Spaanse stad Murcia.

Verdachten

De lichamen moeten nog geïdentificeerd worden, maar volgens de krant La Verdad is het zo goed als zeker dat het om de Nederlanders gaat. Ook zouden er twee verdachten zijn gearresteerd. De politie is nog op zoek naar meer betrokkenen bij deze zaak.

De familie van Visser en Severein is officieel nog niet op de hoogte gebracht van de vondst van de lichamen. ‘We hebben het ook in de media gelezen maar beschikken niet over verdere informatie. Het is voor ons daarom heel moeilijk om nu te reageren.’

Auto

Oud-volleybalster Ingrid Visser (36) en Lodewijk Severein (57) waren in Murcia om een zwangerschapskliniek te bezoeken. Ze kwamen echter niet opdagen bij hun afspraak.

De politie en Nederlandse vrijwilligers hebben vorige week gezocht naar het stel. Hun huurauto werd geparkeerd teruggevonden in een straat in Murcia. De politie onderzocht het voertuig op sporen maar kon niets vinden.

Visser heeft voor diverse Spaanse teams gespeeld en was bekend in de regio. De politie zette tien speciale agenten in om de zaak te onderzoeken.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.