nederland

Vrijwilligers zoeken verder naar Ruben en Julian

Door Shari Deira - 11 mei 2013

Vrijwilligers zoeken zaterdag verder naar de vermiste broertjes Ruben en Julian. De zoektocht wordt mogelijk uitgebreid naar andere locaties in het gebied tussen Rhenen en Doorn. De politie houdt zich op de achtergrond.

Een woordvoerder van de burgerzoekactie zegt dat de vrijwilligers eerst met de politie moeten overleggen over eventuele nieuwe zoekgebieden.

Achtergrond

Burgers gaan zaterdag in ieder geval opnieuw zoeken in het gebied rond het Doornse Gat. Er worden zo’n vierhonderd vrijwilligers verwacht.

De politie zal tijdens de zoekactie ‘op de achtergrond aanwezig zijn’, laat een politiewoordvoerder weten. Agenten kunnen direct actie ondernemen als er iets wordt gevonden.

Blij

De afgelopen dagen heeft de politie in verschillende gebieden gezocht naar de jongens maar dat bleef zonder resultaat. Burgers voelden zich nutteloos en wilden helpen zoeken. De politie liet vrijdag weten niet blij te zijn met de zoekacties omdat eventuele sporen kunnen worden uitgewist.

De politie probeert nog steeds aan de hand van camerabeelden de route die de vader van de jongens heeft gereden te bepalen. Burgers en bedrijven in een gebied tussen Beek in Limburg en Rhenen vraagt de politie relevante camerabeelden te uploaden via de website van de politie.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.