nederland

Vwo-examen Frans wordt dag uitgesteld na uitlekken

Door Arne Hankel - 29 mei 2013

Het vwo-examen Frans gaat woensdagmiddag niet door, maar wordt verzet naar donderdagmiddag 13.30 uur. Dat heeft het College voor Examens (CvE) woensdagochtend laten weten. Het examen lekte dinsdagavond uit via internet. 16.700 vwo-scholieren doen examen Frans dit jaar.

De scholen worden momenteel geïnformeerd, zo liet een woordvoerster van het CvE weten, ze kon niet aangeven of de nieuwe examens via een beveiligde server worden gemaild of via de post bezorgd worden.

Aangifte

De documenten die online waren gezet, worden begeleid door een inleidende brief, geschreven door iemand die zijn of haar naam niet noemt. ‘Van diverse (meer dan tientallen) bronnen heb ik vernomen dat er meer dan 6 vwo examens zijn gestolen uit diverse scholen in Nederland. Verdere details over hoe, wie, wat en waar weet ik helaas niet,’ schrijft deze persoon.

Het CvE gaat in een later stadium beslissen of er aangifte wordt gedaan.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.