nederland

Willem-Alexander en Máxima gewoon weer aan het werk

Door Shari Deira - 01 mei 2013

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn na alle feestelijkheden woensdag gewoon weer aan het werk gegaan. Het Koningspaar heeft het paleis op de Dam rond het middaguur verlaten na een ontbijt met de aanwezige gasten.

Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst woensdag laten weten. Enkele belangstellenden hadden zich verzameld op de Dam om Willem-Alexander en Máxima uit te zwaaien.

Optreden

De nieuwe Koning en Koningin verlieten het paleis samen met de prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane. Ook prinses Beatrix heeft het officiële ontvangstpaleis in Amsterdam verlaten.

Op 4 mei is het eerste publieke optreden van Willem-Alexander en Máxima. Het paar is samen met premier Mark Rutte (VVD) aanwezig bij de Nationale Herdenking in Amsterdam.

Interieur

Bij De Nieuwe Kerk in Amsterdam stond vandaag een rij van tientallen meters met mensen die de plek willen zien waar Willem-Alexander is ingehuldigd. Bezoekers kunnen voor 5 euro tot en met donderdag in de kerk terecht om het voor de Inhuldiging versierde interieur te bekijken.

Rutte bedankt donderdag in De Nieuwe Kerk hulpverleners, ambtenaren, politieagenten en vrijwilligers voor hun bijdrage aan het Inhuldigingsfeest. Hij reikt daarvoor zeven medailles uit aan vertegenwoordigers van deze groepen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.