nederland

Willem Holleeder ontkent ontmoeting met Fred Teeven

Door Arne Hankel - 30 mei 2013

Willem Holleeder zegt dat hij Fred Teeven niet heeft ontmoet in een Zandvoorts café in 2005. Een getuige in een lopende strafzaak rond een serie afpersingen zei woensdag in de rechtbank van Rotterdam dat de twee elkaar hadden ontmoet.

De rechter droeg het Openbaar Ministerie vervolgens op om de opmerkelijke bewering na te trekken.

Reactie Teeven

Teeven, inmiddels staatssecretaris van Veiligheid en Jusitie voor de VVD, liet woensdagavond al weten dat een dergelijke ontmoeting nooit heeft plaatsgehad.

Officier van justitie Evert Harderwijk, belast met de zaak waarin Remko van Lent getuige is, heeft de bewindsman woensdagavond gebeld en uitlatingen van Van Lent voorgelegd. Teeven heeft gezegd dat hij nooit in het betreffende café (eigendom van de broer van Van Lent, Serge) is geweest, laat staan dat hij er Holleeder en Dick V. heeft ontmoet.

Hells Angel

Van Lent getuigt in de strafzaak tegen onder anderen Donald G. en Hells Angel Harry S., die in de bunker in Amsterdam-Osdorp wordt behandeld. Collega’s van Harderwijk hebben Holleeder en V. donderdag over de kwestie bevraagd.

Het tweetal was elders in de bunker in verband met hun voorgeleiding aan de rechter-commissaris. Holleeder en V. zijn maandag opgepakt in het kader van een groot onderzoek.

De rechtbank die de zaak tegen G. en S. doet, bleek donderdag op de hoogte van een aantal Twitterberichten van journalisten, waarin Serge van Lent het verhaal over Teeven onderuit haalde.

Gerichte vragen

Volgens deze berichten meent Serge dat Teeven en Holleeder nooit samen in zijn café zijn geweest. Maar hij zegt ook dat Teeven wel eens in het etablissement is geweest.

De rechtbank heeft officier Harderwijk in overweging gegeven Serge van Lent een aantal gerichte vragen te stellen. De aanklager wist donderdag nog niet of hij aan deze oproep gehoor gaat geven.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.