nederland

‘Willem Holleeder perste ex-president Hells Angels af’

Door Shari Deira - 30 mei 2013

Willem Holleeder, Dick Vrij en Danny K. hebben onder anderen Theo Huisman, die onlangs werd afgezet als president van de Hells Angels, afgeperst. De rechter-commissaris bepaalde donderdag dat het voorarrest van Holleeder en K. met twee weken verlengd wordt.

Huisman was volgens Het Parool een van de mannen die werden afgeperst door Holleeder, Vrij en K. Een ander vermoedelijk slachtoffer zou de omstreden vastgoedhandelaar Matthijs S. zijn.

Afpersing

Huisman werd eerder deze maand oneervol afgezet. Hij zou zich niet aan de erecodes binnen de motorclub hebben gehouden.

Heineken-ontvoerder Holleeder was tot voor kort zelf betrokken bij de motorclub No Surrender. In april brak een vechtpartij uit tussen de twee rivaliserende clubs in café Excalibur op de Oudezijds Achterburgwal in Amsterdam.

Drugs

Holleeder werd maandag opgepakt tijdens een grote politie-operatie. Volgens het Openbaar Ministerie houdt de kern van de groep zich bezig met witwassen, afpersing, zware mishandeling, bezit van vuurwapens en handel in drugs.

De politie heeft invallen gedaan bij enkele sportscholen en een penthouse in Hilversum. Daarbij werden onder meer vuurwapens, honderd dure horloges, gepantserde auto’s en tonnen aan contant geld aangetroffen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.