nederland

Zeist herdenkt broertjes Ruben en Julian

Door Anna Vossers - 21 mei 2013

Op diverse locaties in de buurt van Zeist worden de overleden broertjes Ruben en Julian herdacht. Dinsdagochtend houdt de school van de jongens een besloten bijeenkomst voor leerlingen.

Op de bijeenkomst op de Kerckeboschschool in Zeist is burgemeester Koos Janssen aanwezig. ‘Heel de school is vol verdriet’ besluit een gedicht op de website van de school.

Herdenking

De gemeente bespreekt met onder meer moeder Iris van der Schuit over hoe haar zonen herdacht kunnen worden. De school en de voetbalvereniging worden bij het overleg over de herdenking betrokken. In de loop van dinsdagochtend wordt meer bekend over een publiek rouwmoment in de gemeente Zeist.

Janssen tekende dinsdagochtend als eerste het officiële condoleanceregister dat de gemeente Zeist heeft geopend zodat inwoners van de gemeente hun medeleven kunnen tonen. Eerder uitten meelevende burgers al tienduizenden steunbetuigingen op condoleancewebsites en op Facebook.

Wijk bij Duurstede

Ook de St. Jozefkerk in Zeist, voetbalvereniging Jonathan en de gemeente Wijk bij Duurstede hebben een condoleanceregister geopend. Het dorp Cothen, waar de lichamen van de broers zondag werden gevonden, is onderdeel van Wijk bij Duurstede. Vader Jeroen Denis, die de jongens om het leven bracht en vervolgens in het Doornse Gat een einde maakte aan zijn eigen leven, groeide op in Wijk bij Duurstede.

Voetbalvereniging Jonathan, waar de oudste broer Ruben (9) in de E18 speelde, heeft voor deze week alle trainingen, selecties,  inhaalwedstrijden en een feestelijke avond voor alle vrijwilligers afgelast.

Inspectie Jeugdzorg heeft inmiddels een onderzoek naar de hulpverlening rondom het gebroken gezin van de jongens gestart. In de eerste fase van het onderzoekt verzamelt de Inspectie gegevens bij Bureau Jeugdzorg, een instelling voor ambulante jeugdzorg en de Raad voor de Kinderbescherming, om te achterhalen wie wat heeft gedaan voor het gezin.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.