nederland

26-jarige Amsterdammer opgepakt in Marokko voor schietpartij

Door Anna Vossers - 22 juni 2013

De Marokkaanse politie heeft in de noordelijke kuststad Tanger een 26-jarige Amsterdammer opgepakt. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de ‘wildwest’-schietpartij in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam-West eind vorig jaar.

Het is nog niet duidelijk wanneer de man aan Nederland wordt uitgeleverd.

Wildwesttaferelen

Op 29 december werden in Amsterdam twee mannen van Marokkaanse afkomst doodgeschoten in een zwarte Range Rover met Frans kenteken. De voorruit van de auto werd compleet doorzeefd. Twee mensen wisten aan de liquidatie te ontsnappen.

Toegesnelde motoragenten werden bij de schietpartij ook beschoten met de semi-automatische wapens. Zij gingen meteen liggen en werden niet geraakt.

Na de schietpartij werden elders in Amsterdam onder meer kogelvrije vesten, twee kalasjnikovs en een doorgeladen pistool gevonden. Burgemeester Eberhard van der Laan (PvdA) sprak na de schietpartij van wildwesttaferelen.

Daders

De daders van de schietpartij gingen er destijds vandoor in een zwarte Volkswagen Golf en een zilvergrijze Audi. De vluchtauto’s werden later teruggevonden in de Amsterdamse wijk Geuzenveld.

Twee verdachten van de schietpartij werden eerder al gearresteerd. Zij zitten nog vast.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.