nederland

Amsterdammers krijgen per ongeluk rekening van 2 miljoen

Door Anna Vossers - 25 juni 2013

Vierduizend inwoners van de gemeente Amsterdam kregen zaterdag of maandag een rekening van ruim 2 miljoen euro voor gemeentelijke belastingen. Ze hoeven de rekening niet te betalen: het kwam door een technische fout.

‘Ik dacht dat ik een hartaanval kreeg,’ zegt een inwoonster van Amsterdam tegen de lokale zender AT5.

Software

Er bleek verkeerde software te zijn gebruikt bij het printen van de rekeningen van de belastingdienst van de gemeente. Daarom kwamen er veel te hoge bedragen op de rekeningen van zo’n vierduizend inwoners van de hoofdstad te staan.

De gemeente stuurt iedereen die een verkeerde brief heeft ontvangen, vandaag een excuusbrief, en denkt nog na over wat ze de gedupeerden kan aanbieden voor de schrik.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.