nederland

Arriva verzorgt treinverbinding tussen Den Haag en Brussel

Door Shari Deira - 20 juni 2013

Vervoerder Arriva gaat het treinverkeer verzorgen tussen Den Haag Centraal en Brussel. Het is de bedoeling dat de trein eind 2015 gaat rijden, of eerder als dat mogelijk is.

Wethouder Peter Smit (VVD, Verkeer) maakte het nieuws donderdag bekend tijdens een persconferentie.

Kaartje

Op de Lage Landen Lijn, zoals de verbinding moet gaan heten, moet elk uur een trein gaan rijden. De treinen stoppen in Delft, Rotterdam, Dordrecht, Roosendaal, Antwerpen, Mechelen, Brussel Centraal en Brussel-Zuid, meldt Omroep West.

Reizigers hoeven van te voren geen plek te reserveren. Een kaartje zal ongeveer even duur worden als dat van een reguliere intercity.

Alternatief

Den Haag zoekt sinds het verdwijnen van de Beneluxtrein eind vorig jaar naar een alternatief. De hogesnelheidslijn Fyra, de lijn tussen Amsterdam en Brussel die inmiddels niet meer rijdt, stopte niet in Den Haag.

De intercitytreinen die nu worden ingezet in plaats van de Fyra vertrekken wel vanuit Den Haag maar rijden volgens wethouder Smit nog lang niet vaak genoeg.

Verbinding

Arriva meldt zich met dit plan samen met moederbedrijf Deutsch Bahn serieus als concurrent van de NS. Directeur Anne Hettinga van Arriva is blij met het project. ‘Een snelle verbinding naar Brussel klinkt in deze tijd bijna surrealistisch, maar dat is het niet.’

Het bedrijf verwacht een groot potentieel aan reizigers omdat je met de trein binnen 2 uur en 20 minuten in het centrum van Brussel staat.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.