nederland

Dertienjarige jongen opgepakt voor gewapende overval

Door Shari Deira - 12 juni 2013

De politie in Limburg heeft een dertienjarige jongen opgepakt op verdenking van een gewapende overval in Blerick. De aanhouding maakt onderdeel uit van een onderzoek naar verschillende overvallen.

De overval had plaats op 16 maart bij een Timco-winkel in Blerick, bij Venlo. De jongen bedreigde een medewerker van de winkel met het vuurwapen en eiste geld.

Overval

Het is onduidelijk hoeveel geld de jongen heeft meegenomen. Hij vluchtte te voet via een brandgang de winkel uit. Niemand raakte gewond bij de overval.

Er loopt een onderzoek naar meer overvallen die begin dit jaar in Blerick zijn gepleegd. De politie verwacht binnenkort meer tieners te arresteren.

Mes

In de eerste helft van het jaar zijn er meer overvallen gepleegd in en rond Venlo. Een twaalfjarige jongen overviel een supermarkt met een mes. Twee mensen wisten hem te overmeesteren.

Drie andere jongens van twaalf tot veertien jaar stonden buiten te wachten en werden ook gearresteerd. Eind mei overviel een zestienjarige jongen een winkel in Venlo met een mes. Onderzoek moet uitwijzen of de zaken verband met elkaar houden.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.