nederland

‘Examens Ibn Ghaldoun gestolen na inbraak door dakraam’

Door Servaas van der Laan - 12 juni 2013

De eindexamens van de Islamitische scholengemeenschap Ibn Ghaldoun zijn buitgemaakt na een inbraak via het dakraam. De dieven hebben geen gebruik gemaakt van een sleutel die toegang verschafte tot de afgesloten ruimte waar de examens lagen.

Dat melden bronnen rond het onderzoek aan persbureau ANP.

De inbrekers zouden via het dakraam in een kamer terecht zijn gekomen die grenst aan de ‘kluisruimte’ waar de eindexamens lagen. Via een verlaagd plafond zouden zij vervolgens de ruimte zijn binnengeklommen.

Opmerkelijk verhaal

De politie en het Openbaar Ministerie willen dit verhaal niet bevestigen. Wie ‘de bronnen’ zijn, is niet bekend. De vermoedelijke inbraak via het dakraam is opmerkelijk, omdat de algemene aanname is dat de inbrekers gewoon de sleutel hebben gebruikt om in de afgesloten ruimte te komen. Die sleutel was al enkele jaren zoek.

Woensdagochtend werd bekendgemaakt dat een van de verdachten de zoon van een natuurkundedocent op de school is. Die leraar was ruim zeven jaar directeur op de school.

Schandalen

Onder diens bewind rolde de school in Rotterdam-zuid van het ene in het andere schandaal. Zo zouden leerlingen van overheidsgeld naar heilige plaatsen in Saudi-Arabië zoals Mekka zijn gestuurd.

Rotterdamse gemeenteraadsleden en bestuurders roepen al jaren om sluiting van de school. Die sluiting lijkt onvermijdelijk, maar eerst zullen de eindexamenleerlingen hun examens over moeten doen. Volgende week staan de eerste examens gepland.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.