nederland

Hells Angels-fan omstreden in gemeenteraad Heerhugowaard

Door Gerlof Leistra - 05 juni 2013

In Heerhugowaard staat de positie van gemeenteraadslid Piet Carnas (53) van de eenmansfractie Lijst Piet Carnas (LPC) ter discussie. Hij is hangaround – vaste gast die bij de club wil horen – van de lokale Hells Angels en heeft sinds vorige maand een strafblad.

De rechter gaf hem een voorwaardelijke werkstraf van 40 uur voor bedreiging van zijn ex-vrouw en twee van haar familieleden in de zomer van 2011.

Criminele organisatie

Vooral de VVD en het CDA zitten met de kwestie in hun maag, schrijft Elsevier deze week.

CDA-fractievoorzitter Gido Oude Kotte vindt het fout dat Carnas na zo’n veroordeling aanblijft. ‘Hij heeft voor eigen rechter gespeeld. Bovendien hoort een volksvertegenwoordiger zich niet in te laten met een motorclub die tegen een criminele organisatie aanschurkt’.

Heksenjacht

Fractievoorzitter Alex Harren van de VVD schaamt zich voor de gang van zaken. ‘Vorige week heb ik er de burgemeester op aangesproken. Ik vind zijn band met de Hells Angels geen zuivere zaak. Die straalt ook af op onze geloofwaardigheid.’

Het maandelijkse seniorenconvent van de gemeenteraad – bestaand uit de fractievoorzitters van alle partijen – was gisteravond verdeeld over de kwestie zei burgemeester Han ter Heegde (VVD) vanmorgen.

Carnas zelf piekert er niet over op te stappen. ‘We leven in een vrij land. Ik verzet mij tegen de heksenjacht op de Hells Angels.’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.