nederland

Herexamens van tiental scholen kwijtgeraakt in post

Door Anna Vossers - 27 juni 2013

De eindexamens van een tiental middelbare scholen zijn zoekgeraakt in de post. De scholen hadden de herexamens die door tweede correctoren van andere onderwijsinstellingen waren nagekeken al terug moeten hebben.

Veel scholen hebben deze week of begin volgende week diploma-uitreikingen, maar nog niet alle leerlingen weten of ze zijn geslaagd. ‘Dit is een heel vervelende situatie. We proberen zo snel mogelijk toch de eindcijfers te achterhalen,’ zegt een woordvoerder van de Onderwijsinspectie donderdag.

Staking PostNL

Het gaat om herexamens van een onbekend aantal scholen. Die zijn na een eerste correctieronde doorgestuurd naar een tweede corrector van een andere school. Die kijkt de examens nogmaals na en stuurt ze vervolgens weer terug.

Het is onduidelijk of de examens zijn kwijtgeraakt door de staking van koeriers van postbezorger PostNL. Tienduizenden pakketten liggen te wachten om bezorgd te worden, omdat de zzp’ers die normaal gesproken pakketten bezorgen boos zijn over de lage tarieven die PostNL hen wil betalen.

Volgens PostNL kunnen de examens niet zijn kwijtgeraakt in de post. ‘Eindexamens worden net als aangetekende post standaard uit het proces gehaald,’ zegt een woordvoerder van PostNL. Medewerkers van de hoofdkantoren van PostNL zijn gevraagd om zelf met hun eigen auto aangetekende post te bezorgen zolang de staking voortduurt.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.