nederland

Hoofdverdachte Marcel de V. ontkent oplichting Vestia

Door Servaas van der Laan - 29 juni 2013

De hoofdverdachte in de fraudezaak rond woningcorporatie Vestia Marcel de V. ontkent dat hij de corporatie heeft opgelicht. De miljoenen die hij ontving, zouden helemaal niet afkomstig zijn van Vestia.

Dat heeft De V. tegen de politie verklaard, zo meldt NRC Handelsblad zaterdag.

De voormalige kasbeheerder van de woningcorporatie zegt ongeveer 6 à zeven miljoen euro aan neveninkomsten te hebben ontvangen. Hij kreeg dat geld vanwege financieel advies aan tussenpersoon Arjan G. Daar zou geen cent aan belastinggeld mee gemoeid zijn, beweert de fraudeverdachte.

Zelfverrijking

Maar justitie denkt daar anders over. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft zowel Marcel de V. als Arjan G. zich jarenlang verrijkt ten koste van Vestia.

Arjan G. zou als tussenpersoon voor miljoenen aan derivaten hebben verhandeld met banken. De provisie die hij hierover van de banken kreeg, zou hij hebben gedeeld met De V..

Beslag

Onlangs legde Vestia voor 1,9 miljard euro beslag op de bezittingen van oud-topman Erik Staal. Vestia houdt de topman verantwoordelijk voor het moeten afkopen van de verlieslijdende derivaten.

Ook wil Vestia de miljoenenbonus die Staal bij zijn vertrek nog kreeg toegestopt, terugvorderen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.