nederland

Man ‘door het hoofd geschoten’ in Amsterdam-West

Door Servaas van der Laan - 29 juni 2013

In Amsterdam-West is zaterdagmiddag een man doodgeschoten. Volgens ooggetuigen werd de man door het hoofd geschoten.

In de Jacob Cabeliaustraat in de wijk Geuzenveld werd zaterdagmiddag rond 14.30 een man onder vuur genomen toen hij in zijn auto zat, zo meldt de politie. Naast de man zou een minderjarige persoon hebben gezeten. Die bleef ongedeerd.

De man, die volgens getuigen door het hoofd werd geschoten, overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Afrekening

Over de identiteit van het slachtoffer wil de politie niets kwijt. Ook over de mogelijke motieven wordt niets bekendgemaakt. Gezien de aard van het misdrijf lijkt er sprake te zijn van een afrekening in het criminele circuit.

De politie is op zoek naar een witte bestelbus, die zou zijn weggereden van de plek waar geschoten is. De inzittende of inzittenden hebben mogelijk te maken met de schietpartij. De politie vraagt Amsterdammers uit te kijken naar het busje.

De dodelijke schietpartij is de tweede in korte tijd in de hoofdstad. Tien dagen geleden werd in Amsterdam-Oost een 26-jarige man doodgeschoten.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.