nederland

Meer bekend over andere gestolen examens

Door Anna Vossers - 11 juni 2013

De politie heeft aanwijzingen over welke examens nog meer gestolen zijn op de islamitische scholengemeenschap Ibn Ghaldoun in Rotterdam. Naast het vwo-examen Frans zouden zeker vier examens zijn gestolen, waaronder het havo-examen Engels en het vmbo-examen natuur- en scheikunde.

Dat schrijft het Algemeen Dagblad.

Overdoen

Als deze toetsen zijn verspreid onder leerlingen, moeten examenkandidaten mogelijk bepaalde examens overdoen. Het College van Eindexamens neemt hier een besluit over.

Drie leerlingen van de islamitische scholengemeenschap Ibn Ghaldoun zijn gearresteerd. Dinsdag worden een meisje (18) en een jongen (19) voorgeleid voor de rechter-commissaris, zij worden verdacht van inbraak in de school en de diefstal van meerdere examens. Een kopie van de sleutel van de kluis zou al sinds 2010 kwijt zijn.

Een derde verdachte werd maandag aangehouden.

Verpakking

De directeur van scholengemeenschap Ibn Ghaldoun deed aangifte van de diefstal, nadat hij ontdekte dat de verpakking van het vwo-examen Frans was beschadigd. Bij andere examens zou hij geen schade hebben gezien. Het examen Frans werd uitgesteld nadat het op internet was uitgelekt.

Woensdag en donderdag worden de resultaten van de examens bekend, dan moet bekend zijn wat de procedure rondom de gestolen examens wordt.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.