nederland

Moeder broertjes Ruben en Julian bedankt Nederland met brief

Door Shari Deira - 24 juni 2013

De moeder van de jongetjes Ruben en Julian, die vorige maand dood werden gevonden, bedankt in een brief iedereen die heeft helpen zoeken naar haar zoons. Ook bedankt ze Nederlanders voor het medeleven, de kaarten en bemoedigende berichten.

Dat schrijft Iris van der Schuit in een bedankbrief die zij via persbureau ANP verspreidt. Van der Schuit zou het liefst iedereen persoonlijk willen bedanken.

Details

De bedankbrief komt op de dag dat Julian acht jaar zou zijn geworden. De jongens werden gedood door hun vader die zichzelf om het leven heeft gebracht. Hij verstopte de lichamen van de jongens in een afwateringsbuis in Cothen.

‘Vandaag, maandag 24 juni, zou Julian acht jaar zijn geworden, Ruben zou 9 juli tien worden. Net als denk ik iedere andere moeder kan ik me hun geboorte tot in de details herinneren,’ schrijft de moeder.

Plannen

Van der Schuit meldt dat ze al plannen aan het maken was met de jongetjes over wat ze zouden doen op hun verjaardag. ‘Wanneer we het gingen vieren en hoe we dit zouden doen. Wie er allemaal mochten komen en uiteraard welke cadeaus ze graag wilden hebben.’

Ze vervolgt: ‘Het werd ze niet gegund en het is niet te bevatten als je terugdenkt hoe een jaar geleden nog hun verjaardagen gevierd werden, dat het dit jaar enkel een bezoek aan hun graf kan worden.’

De moeder bedankt iedereen die betrokken is geweest bij de zoektocht naar haar zoontjes. In het bijzonder bedankt ze de rechercheurs die betrokken zijn geweest bij de zaak en nog steeds betrokken zijn bij het onderzoek.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.