nederland

Mooi weer op komst: mogelijk tropische temperaturen

Door Shari Deira - 16 juni 2013

Na de eerste zomerse dagen is ook de eerste tropische dag op komst. De temperatuur loopt zondag op tot maximaal 21 graden maar maandag en dinsdag wordt het een stuk warmer en is de kans op tropische waarden groot.

Dat voorspelt weerbureau weeronline zondag. Hoewel er mooi weer op komst is, zijn de hoge temperaturen maar van korte duur.

Randstad

Zondag wisselen wolkenperioden en zonnige perioden elkaar af. De temperatuur loopt uiteen van 17 graden in het noordwesten tot ruim 20 in het zuidoosten van het land, meldt weerinstituut KNMI.

Vanaf maandag stijgt de temperatuur: in de Randstad wordt de temperatuur 22 tot 24 graden en in het zuiden, midden en oosten kan het 25 tot 28 graden worden.

Dinsdag stijgt de temperatuur verder en zijn er in grote delen van het land zomerse temperaturen van 25 graden. In het zuidoosten komt de tropische waarde van 30 graden binnen bereik.

Temperatuur

Woensdag wordt waarschijnlijk de warmste dag van de week. Zolang de zon overdag blijft schijnen stijgt de temperatuur en kan het in de namiddag 28 tot 31 graden worden. In het zuidoosten kan het zelfs 34 graden worden, meldt weeronline.

Na woensdag wordt het weer minder mooi. Donderdag is een overgangsdag met veel bewolking en regelmatig een onweersbui. Vrijdag daalt de temperatuur tot rond de 18 graden.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.