nederland

Natuurkundeleraar Ibn Ghaldoun per direct ‘met verlof’

Door Shari Deira - 12 juni 2013

De islamitische school Ibn Ghaldoun heeft een natuurkundeleraar per direct met verlof gestuurd in verband met de gestolen examens. De leraar is vermoedelijk de vader van een van de gearresteerde scholieren.

Ibn Ghaldoun-bestuursvoorzitter Ayhan Tonca zegt tegen de NOS dat de leraar op non-actief is gesteld.

Geld

Eerder vandaag werd al bekend dat de vader van de achttienjarige verdachte Annas B. een leraar is op de school. Hij was in het verleden zelfs directeur van Ibn Ghaldoun en organiseerde toen reizen naar Mekka, voor niet educatieve doeleinden, met geld dat was bedoeld voor onderwijs.

B. en twee andere scholieren worden ervan verdacht vijftien eindexamens te hebben gestolen uit de kluis van de school. Hierdoor moeten alle eindexamenkandidaten van de school in Rotterdam de gestolen examens opnieuw maken.

Sluiten

De Rotterdamse wethouder Hugo de Jonge (CDA, Onderwijs) zei dinsdagavond in eo-programma Knevel en Van den Brink dat hij aan de scholengemeenschap heeft gevraagd of het geen tijd is om Ibn Ghaldoun te sluiten.

Volgens De Jonge is dat een ‘onvermijdelijke consequentie’ van het debacle dat zich op de school heeft afgespeeld.

Bestuursvoorzitter Tonca zegt dat De Jonge op de zaken vooruitloopt. Hij wil best over de toekomst van de school praten maar Tonca wil zich eerst volledig richten op het begeleiden van de leerlingen die de examens moeten overdoen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.