nederland

OM gaat gemeente Tilburg vervolgen vanwege dood baby

19 juni 2013

De gemeente Tilburg en twee ambtenaren worden door het Openbaar Ministerie (OM) aangeklaagd voor een dodelijk ongeluk in zwembad De Reeshof in 2011. Een vijf maanden oude baby kwam om het leven toen twee luidsprekers op haar vielen. De moeder van het meisje raakte gewond.

De gemeente en de ambtenaren hebben niet genoeg gedaan om het ongeluk te voorkomen, vindt het OM.

Dood door schuld

Het OM wil niet zeggen wat de precieze functie van de twee ambtenaren is. Wel is duidelijk dat ze verantwoordelijk waren voor het onderhoud van het zwembad.

De gemeente en de ambtenaren zijn aangeklaagd voor dood door schuld. Daarop staat een gevangenisstraf tot twee jaar of een maximale boete van 19.500 euro.

Roest

De gemeente Tilburg heeft begrip voor de aanklachten. ‘Direct na het ongeval hebben wij al verantwoordelijkheid erkend,’ liet burgemeester Peter Noordanus in een verklaring weten.

De baby zat bij haar moeder in het peuterbadje toen ze werd geraakt door twee geluidsboxen. Die waren door roestvorming van het plafond gevallen. Het kindje raakte dodelijk gewond aan haar hoofd.

De gemeente Tilburg wist al in 2006 dat er ongelukken konden gebeuren in het zwembad. Met drie rapporten werd niks gedaan.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.