nederland

Politie arresteert opnieuw twee jongens voor examendiefstal

19 juni 2013

De politie heeft opnieuw twee jongens gearresteerd die iets te maken zouden hebben met de eindexamendiefstal in Rotterdam. Het gaat om twee 17-jarige jongens uit Rotterdam.

Een van hen komt van de islamitische middelbare school Ibn-Ghaldoun en zou betrokken zijn bij de diefstal, de ander komt van een andere school en zou de vermoedelijke dieven onder druk hebben gezet de examens ook aan hem te leveren. Het tweetal is woensdagochtend opgepakt.

Zes dieven

Tot nu toe werden zes leerlingen van Ibn Ghaldoun opgepakt, vijf mannen van 18 en 19 en een vrouw van 18. Zij worden er van verdacht de examens te hebben gestolen. Deze zes zitten vast.

Eind mei werd een 22-jarige Rotterdammer gearresteerd. Hij is inmiddels vrijgelaten, het onderzoek naar zijn rol loopt nog. In totaal zijn er 27 eindexamens gestolen.

Uitgelekt examen

Politie en justitie begonnen hun onderzoek in mei, nadat via internet het VWO-examen Frans was uitgelekt. Al snel bleek dat het examen van de Ibn-Ghaldounschool afkomstig was. Later bleek dat nog veel meer eindexamens waren gestolen.

Hoe de diefstal en de verspreiding van de examenopgaven precies zijn gegaan, wordt nog onderzocht. Duidelijk is wel dat de examens zijn verspreid onder leerlingen van Ibn Ghaldoun en andere scholen, binnen en buiten Rotterdam.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.