nederland

Politie doet niets met beveiligingsbeelden van winkeliers

Door Anna Vossers - 11 juni 2013

Terwijl winkeliers jaarlijks 400 miljoen euro uitgeven aan onder meer beveiligingscamera’s ter preventie van winkeldiefstal, doet de politie niets met de beveiligingsbeelden. Daardoor kunnen winkeldieven hun gang gaan.

Dat zegt winkelierslobbyclub Detailhandel Nederland in De Telegraaf.

Zweetdruppels

‘Er hangen tegenwoordig hd-camera’s waar je de zweetdruppels van de daders mee kunt zien. Maar als de politie die beelden krijgt, gebeurt er niks,’ zegt Jelger Zee van Detailhandel Nederland tegen De Telegraaf.

Volgens Detailhandel Nederland is wel te merken dat de politie overvallen op winkeliers aanpakt. Bendes van winkeldieven kunnen echter hun gang gaan, terwijl ze wel op camerabeelden te herkennen zijn, omdat de politie geen prioriteit geeft aan winkeldiefstal.

Het ministerie van Veiligheid en Justitie laat weten dat winkeldiefstal wel prioriteit heeft.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.