nederland

Politie houdt man in telefoonmast aan voor brand Cuijk

20 juni 2013

De politie heeft een 23-jarige man die de hele dag in de telefoonmast in Cuijk zat, bovenop de paal aangehouden en uit de mast gehaald. Hij wordt verdacht van brandstichting in het huis in diezelfde plaats, waarbij een moeder en twee dochters om het leven kwamen.

De man heeft sinds donderdagochtend 7:00 uur in een telefoonmast gezeten. Een onderhandelaar van de politie was constant in de buurt. Uiteindelijk is de man met een kraan uit de mast gehaald en gearresteerd.

Verwoest

Burgemeester Wim Hillenaar van Cuijk bevestigt tegenover Omroep Brabant dat de twee kinderen met hun moeder zijn omgekomen. De vader van het gezin heeft een foto van zijn twee dochters op Facebook geplaatst.

Het huis is door de brand compleet verwoest. Enkele buurtbewoners zijn uit voorzorg uit huis gehaald. Het huis van de buren raakte beschadigd.

Drie brandweerlieden die tijdens het blussen onwel raakten, zijn ter plaatse behandeld.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.