nederland

Politie: twee huurmoordenaars pleegden moord op Wiels

Door Shari Deira - 19 juni 2013

Twee huurmoordenaars hebben de moord op de Curaçaose politicus Helmin Wiels gepleegd. De politie op het eiland zegt twee vermoedelijke daders in beeld te hebben.

Een politiewoordvoerder heeft dat woensdagmiddag (lokale tijd) op Curaçao bekendgemaakt.

Zoetermeer

Een van de verdachten is de dertigjarige Raul Martinez, die onlangs vermoord is aangetroffen. De andere verdachte is nog niet gearresteerd.

Het is de eerste keer dat de politie op het eiland officieel commentaar geeft op de zaak. De politie bevestigde dat de 26-jarige man L.L.F., die zaterdag werd opgepakt in Zoetermeer op verzoek van Curaçao, betrokken is bij de zaak. Hij wordt verdacht van de moord op Raul Martinez.

Lichaam

Martinez zou de chauffeur zijn geweest van de auto waarin de moordenaars reden toen Wiels op het strand Marie Pompoen werd doodgeschoten. Het lichaam van Martinez is op 4 juni aangespoeld.

De man die in Zoetermeer is aangehouden wordt alleen verdacht van de moord op Martinez en zou verder niet betrokken zijn bij de moord op Wiels.

Opdrachtgever

De tweede man die de politie verdenkt van betrokkenheid bij de moord op de bekende politicus is niet aangehouden. De politie heeft ook geen verdere details over hem vrijgegeven.

Wel geeft de politie aan dat de daders zijn betaald voor de moord. De politie onderzoekt nog wie opdracht heeft gegeven voor de moord en wie heeft betaald.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.