nederland

Tweede hoofdverdachte mishandeling Eindhoven wordt uitgeleverd

Door Anna Vossers - 11 juni 2013

Een van de hoofdverdachten van de geruchtmakende mishandeling in Eindhoven, Brent L. (18), mag worden uitgeleverd aan de Nederland. Dat heeft de hoogste Belgische rechter dinsdag besloten.

Het Hof van Cassatie in Brussel bepaalde dinsdag dat L.’s bezwaren tegen uitlevering niet voldoende waren om uitlevering tegen te houden. De uitspraak werd eerder uitgesteld omdat niet duidelijk was of L. zou mogen worden uitgeleverd, aangezien hij ten tijde van de mishandeling minderjarig was.

Mishandeling

L. is een van de vier jongeren die worden vervolgd voor poging tot doodslag. Een groep jongeren schopte en sloeg op 4 januari een man in Eindhoven op straat in elkaar. Een andere Belgische verdachte, Brett S., komt eind juni voorwaardelijk vrij, tot de zitting van zijn zaak. Hij werd eerder al uitgeleverd aan Nederland.

Het slachtoffer werd bewusteloos achtergelaten. Beelden van de mishandeling werden door de politie verspreid en leidden tot veel verontwaardiging. Er ontstond een klopjacht op de verdachten op internet en in de media.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.