nederland

Twintig leerlingen Ibn Ghaldoun geven eindexamenfraude toe

Door Shari Deira - 17 juni 2013

Twintig leerlingen van de islamitische school Ibn Ghaldoun in Rotterdam hebben zich gemeld vanwege examenfraude. De leerlingen geven toe dat zij gebruik hebben gemaakt van de gestolen examens.

De advocaat van de Onderwijsinspectie heeft dat maandag gezegd bij het kort geding dat leerling van Ibn Ghaldoun hebben aangespannen.

Examens

De verenigde schoolbesturen Rotterdam maakte eerder vandaag al bekend dat vijf eindexamenkandidaten van Rotterdamse scholen zich hebben aangegeven bij hun rector. Ook een leerling van een school in Utrecht heeft gebruikgemaakt van een gestolen eindexamen.

Leerlingen hadden vrijdag tot 18.00 uur de tijd om zich te melden als zij hadden gefraudeerd bij het eindexamen. Zij zouden het examen dan opnieuw moeten afleggen. De betreffende leerlingen hebben een verklaring tot inkeer getekend.

Uitschieters

De advocaat van de Onderwijsinspectie zegt dat de voorkennis van examens niet heeft geleid tot ‘substantieel betere resultaten’. Er waren slechts een paar uitschieters.

Drie leerlingen hebben een kort geding aangespannen omdat zij willen dat hun examens alsnog worden goedgekeurd. De leerlingen hebben naar eigen zeggen niets met de fraude te maken.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.