nederland

‘Verdachte brand Cuijk eerder opgepakt voor brandstichting’

Door Shari Deira - 21 juni 2013

De 23-jarige Dennie J. die is opgepakt vanwege de dodelijke brand in Cuijk is eerder gearresteerd voor brandstichting. Hij werd toen vrijgelaten omdat er gebrek aan bewijs was.

J. werd verdacht van brandstichting in een loods van zijn oude werkgever. Hij verbleef enkele dagen op het politiebureau, meldt Omroep Brabant.

Hulp

Buurtbewoners zeggen dat Dennie J. vaker vuurtjes stookte in de buurt. Zij zeggen ook dat hij wat te maken heeft met onopgeloste brandstichting in de buurt.

De moeder van J. zei donderdag dat haar zoon al jaren kampt met psychische problemen. Hij kreeg daarvoor ook hulp van de GGZ maar die hulp werd enkele maanden geleden stopgezet. J. woonde niet meer thuis maar verbleef op een camping.

Hoewel de moeder zegt dat de hulp aan Dennie is stopgezet, komt de tante van de jongeman met een ander verhaal. De moeder zou de GGZ al jaren tegenwerken en zou het niet eens zijn met de behandeling die haar zoon kreeg.

Ruzie

De tante omschrijft J. als ‘niet intelligent en gevaarlijk’. Ook buurtbewoners zeggen dat zij altijd al het vermoeden hadden dat zoiets zou gebeuren.

Bij de brand in Cuijk kwamen een moeder en haar twee tienerdochters om het leven. Dennie J. zou woensdagnacht ruzie hebben gehad met de veertienjarige Sanne, die bij de brand om het leven kwam. Hij werd donderdag gearresteerd nadat hij zich de hele dag in een zendmast had verschanst.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.