nederland

‘Verdachte brand Cuijk had ruzie met omgekomen dochter’

Door Shari Deira - 20 juni 2013

De 23-jarige verdachte die donderdag is gearresteerd vanwege de brand in Cuijk zou woensdagnacht ruzie hebben gehad met een van de slachtoffers. Bij de brand kwamen een moeder en haar twee dochters (17 en 14) om het leven.

Dat zegt de moeder van de verdachte Dennie J. donderdag tegen Omroep Brabant. J. kampte al langere tijd met psychische problemen.

Camping

Dennie J. kreeg jaren hulp van de GGZ maar deze hulp zou enkele maanden geleden zijn stopgezet. De jongeman woonde niet meer thuis en verbleef de afgelopen periode op een camping.

De moeder van J. zegt nu dat haar zoon ruzie had met de veertienjarige Sanne, die om het leven is gekomen bij de brand. Meermalen zou de vrouw tegen haar zoon hebben gezegd dat hij niet met het meisje moest omgaan omdat het leeftijdsverschil te groot was.

J. zou ook een brief hebben achtergelaten. Een verslaggever van de omroep zag de tekst ‘Sorry voor alles, de brief ligt boven’ staan bij de trap in de hal van het huis. Wat er precies in de brief staat, is niet duidelijk.

Telefoonmast

In de nacht van woensdag op donderdag brak er brand uit in het huis van de moeder en haar twee dochters in het Noord-Brabantse Cuijk. Later op de dag arresteerde de politie de 23-jarige verdachte.

Hij had zich de hele dag verschanst op een telefoonmast in Cuijk. Donderdagavond is de politie gestart met het doorzoeken van het ouderlijk huis van de jongeman.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.