nederland

Verdachte mishandeling Eindhoven komt vrij

Door Anna Vossers - 05 juni 2013

Een van de hoofdverdachten van de geruchtmakende mishandeling in Eindhoven komt voorwaardelijk vrij. Brett S. (19) komt vrij tot de zitting in zijn zaak, zodat hij met een opleiding kan beginnen.

De rechtbank in Den Bosch heeft woensdag bepaald dat S. op 26 juni voorwaardelijk vrijkomt, maar zich wel aan de regels van de reclassering moet houden.

Getuige

Het Openbaar Ministerie (OM) had gevraagd de verdachte 90 dagen langer vast te houden. De hoogste Belgische rechter had bepaald dat Brett S. aan Nederland mocht worden uitgeleverd. Hij meldde zich op 21 mei bij de politie en zat sindsdien in een Nederlandse cel.

Brett S. is dinsdag als getuige gehoord in de zaak tegen medeverdachte Tom K., die zeventien jaar was op het moment van de mishandeling. Daar heeft S. gezegd dat er vooraf geen plan was om het slachtoffer te mishandelen.

Poging tot doodslag

Brett S. is een van de vier jongeren die worden vervolgd voor poging tot doodslag. Een andere verdachte uit België, Brent L., wacht nog op een beslissing over uitlevering.

De mishandeling waarvan Brett S. wordt verdacht, gebeurde op 4 januari. Een groep van acht jongeren, van wie er vier worden vervolgd, schopte en sloeg een man in Eindhoven op straat in elkaar. Het slachtoffer werd bewusteloos achtergelaten.

Opsporingsprogramma Bureau Brabant zond beelden uit van de mishandeling, waarop de daders herkenbaar zijn. Die beelden leidden tot verontwaardiging in het hele land.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.