nederland

Verwarde man in Alphen dreigt appartement op te blazen

Door Shari Deira - 17 juni 2013

Een inwoner van Alphen aan den Rijn heeft maandagavond voor veel commotie gezorgd. Politie en brandweer moesten in actie komen omdat een verwarde man dreigde zijn appartement op te blazen.

Een gebied rond de Anne Frankkade in Alphen aan den Rijn werd afgezet en er werd een arrestatieteam ingeschakeld.

Gas

De politie kreeg even na 20.00 uur melding van een gaslek. Het bleek te gaan om een man die zijn appartement wilde laten ontploffen door het vol te laten lopen met gas. Agenten probeerden de man ervan te overtuigen om van dit plan af te zien.

Rond 22.45 uur lukte dat en liep de man vrijwillig naar buiten. Vanwege de grote belangstelling werd hij snel afgevoerd. Uit voorzorg waren er ambulances uitgerukt en werd de gastoevoer naar het huis afgesloten.

Enkele omwonenden moesten hun huis verlaten. Zij mogen terugkeren als het huis van de man is onderzocht. Er is vooralsnog geen gas gemeten in het huis. De man is een bekende cliënt van de ggz, meldt de lokale krant Alphen CC.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.