nederland

Voorbijganger in Roermond vindt kerngezonde baby

Door Anna Vossers - 18 juni 2013

Een voorbijganger heeft op een grasveld in de gemeente Roermond een pasgeboren baby gevonden. Het huilende jongetje, dat in een handdoek was gewikkeld, is naar het ziekenhuis overgebracht en lijkt gezond te zijn.

De baby is vermoedelijk niet meer dan twee weken oud, laat de politie weten.

Zeldzaam

De voorbijganger vond de baby dinsdagochtend iets na zes uur in het gras naast een kruispunt in Maasniel, in de gemeente Roermond. De politie is op zoek naar de ouders van de baby en heeft volgens RTL Nieuws tien mensen op de zaak gezet. Die onderzoeken onder meer sporen van autobanden en doen buurtonderzoek.

In Nederland wordt zelden een baby levend en hulpeloos achtergelaten: volgens de Raad voor de Kinderbescherming gebeurt dat gemiddeld eens per jaar. Een kind te vondeling leggen is een strafbaar feit. Politie en justitie starten daarom altijd direct een onderzoek om de identiteit van het kind en de ouders te achterhalen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.