nederland

Wethouder Helmond stapt op na declareren taxiritjes café

Door Arne Hankel - 03 juni 2013

De Helmondse wethouder Peter Tielemans heeft zondagavond zijn functie neergelegd nadat ophef was ontstaan over zijn declaratiegedrag. Tielemans liet zich in 2011 en 2012 tientallen keren met de taxi van het café naar huis brengen, op kosten van de gemeente.

De wethouder voelde zich niet meer gesteund door de rest van het college. Zijn partij, Sociaal Democraten Ondernemend Helmond (SDOH), heeft vervolgens de stekker uit de coalitie getrokken.

92 taxiritten

Het Eindhovens Dagblad onthulde zaterdag dat wethouder Tielemans in 2011 en 2012 in totaal 111 taxiritten declareerde, in 92 gevallen was het centrum van Helmond de begin- of eindbestemming.

Het college kwam vanwege de onthullingen zondagmiddag bijeen in een extra vergadering. De wethouders van CDA, VVD en de burgemeester namen na afloop van de vergadering afstand van het declaratiegedrag van Tielemans.

Slachtoffer

Volgens zijn partijgenoot en fractievoorzitter van Sociaal Democraten Ondernemend Helmond (SDOH) is Tielemans ‘politiek geslachtofferd’. ‘Iedereen heeft zijn conclusie al getrokken. Hij heeft zich niet kunnen verdedigen.’

Dinsdagavond is er een extra raadsvergadering over de val van het college.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.