nederland

‘Wethouder spreekt voor zijn beurt over sluiting Ibn Ghaldoun’

Door Shari Deira - 19 juni 2013

Wethouder Hugo de Jonge (CDA, Onderwijs) van de gemeente Rotterdam spreekt voor zijn beurt met de boodschap dat de islamitische school Ibn Ghaldoun zijn deuren zou moeten sluiten. ‘Er is op dit moment geen enkele sprake van sluiting van de school.’

Bestuursvoorzitter Ayhan Tonca van Ibn Ghaldoun reageert op een brief van het college aan de gemeenteraad.

Sluiting

Het college maakte woensdag bekend dat het voorbereidingen treft voor het herplaatsen voor 650 leerlingen van de islamitische school. De Jonge schrijft dat hij hoopt dat de school snel een besluit tot sluiting neemt.

Tonca is naar eigen zeggen teleurgesteld dat de wethouder zich regelmatig zo negatief uitlaat over de school. ‘De wethouder veroorzaakt alleen maar veel onrust onder ouders en leerlingen en dat is in deze situatie niet de goede weg.’

Open

De Jonge zei al gauw nadat de grootschalige examenfraude aan het licht kwam dat de school zou moeten sluiten. De bestuursvoorzitter gaat ervan uit dat de school gewoon open blijft.

‘De inschrijvingen zijn al binnen en het geld voor de nieuwe leerlingen krijgen we in januari al.’ Volgens Tonca zijn er nog geen afmeldingen.

Onderzoek

De Jonge staat niet alleen in zijn pleidooi voor de sluiting van de school. Zowel de PvdA als de PVV vindt dat Ibn Ghaldoun dicht moet.

Staatssecretaris Sander Dekker (VVD) van Onderwijs zei dinsdag dat hij nog niet wil overgaan tot sluiting van Ibn Ghaldoun. Hij brengt deze week een bezoek aan de school en wacht gedegen onderzoek af voor hij een besluit neemt.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.