nederland

Willem Holleeder mag weer telefoneren vanuit gevangenis

Door Anna Vossers - 26 juni 2013

De beperkingen van Willem Holleeder, Dick Vrij en Danny K. zijn opgeheven. Dat betekent dat de mannen, die worden verdacht van afpersing van onder meer Theo Huisman, de oud-leider van motorclub Hells Angels, weer mogen bellen vanuit de gevangenis.

Dat laat Holleeders advocaat weten aan RTL Boulevard.

Visite

De criminelen zaten bijna 24 uur per dag op hun cel, konden geen visite ontvangen en mochten alleen contact hebben met hun advocaten. Vooral voor Danny K. zal het goed uitkomen dat hij nu weer mag bellen: zijn zwangere vriendin, die ook werd opgepakt maar na een paar dagen weer op vrije voeten kwam, kan op elk moment bevallen.

Het opheffen van die beperkingen twee dingen kan volgens misdaadverslaggever John van den Heuvel twee dingen betekenen: dat ‘de scherpe kantjes van het onderzoek af zijn’ of dat er juist weinig is gevonden tegen de mannen.

Afpersing

Holleeder, Vrij en K. werden in mei opgepakt tijdens een grote politie-operatie. Volgens het Openbaar Ministerie houdt de kern van de groep zich bezig met witwassen, afpersing, zware mishandeling, bezit van vuurwapens en handel in drugs.

De politie heeft invallen gedaan bij enkele sportscholen en een penthouse in Hilversum. Daarbij werden onder meer vuurwapens, honderd dure horloges, gepantserde auto’s en tonnen aan contant geld aangetroffen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.