nederland

Woningcorporatie Breda wil af van directeur na wangedrag

21 juni 2013

De Bredase woningcorporatie Laurentius wil definitief af van directeur André Heintjes omdat hij zich volgens onderzoek onder meer schuldig heeft gemaakt aan onterechte declaraties en alcoholgebruik tijdens werk.

In een uitspraak stelt de kantonrechter in Breda vast dat er regelmatig bier werd gedronken tijdens maaltijden onder werktijd. Ook declareerde hij in strijd met gedragsregels vaak lunches en diners. Daarnaast heeft hij een kostbaar medisch onderzoek ondergaan in Duitsland op kosten van Laurentius.

Ontslagvergoeding

Laurentius wil vanwege de uitkomst van het integriteitsonderzoek geen ontslagvergoeding betalen aan de Heintjes. Hij eist een dubbele ontslagvergoeding omdat hij ten onrechte werd geschorst, de verwijten ontkent, omdat hij negatief is afgeschilderd en arbeidsongeschikt is geraakt.

De rechter stelt een ontslagvergoeding voor van 75.000 euro. Hij meent dat het arbeidsconflict voor het grootste deel is te wijten aan de directeur zelf. Een vergoeding is op zijn plaats omdat de directeur in eerste instantie ten onrechte is geschorst, het integriteitsonderzoek lang heeft geduurd en hij arbeidsongeschikt is geraakt.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.