nederland

Wouter Bos bestuursvoorzitter bij VU medisch centrum

Door Shari Deira - 21 juni 2013

Oud-minister van Financiën Wouter Bos heeft een nieuwe bestuursfunctie: vanaf 19 augustus is hij bestuursvoorzitter van het VU medisch centrum in Amsterdam. Hij vormt samen met Chris Polman en Wim Stalman de nieuwe raad van bestuur.

Dat heeft het VUmc vrijdag bekendgemaakt. Met het aantreden van het nieuwe bestuur komt er eind aan de interimperiode van bestuurders Fred Plukker en Frans Corstens die sinds augustus het VUmc hebben geleid.

Toezicht

Het ziekenhuis kwam onder vuur te liggen door een ruzie tussen specialisten en door onjuiste informatieverstrekking daarover van het bestuur aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Het VUmc kwam onder verscherpt toezicht te staan.

Ook werd een longarts op non-actief gesteld. De longarts had ruzies en de veiligheid van patiënten aan de kaak gesteld.

Stap

Na zijn periode als vicepremier en minister van Financiën werd Bos partner bij KPMG. ‘Bij KPMG heb ik mijn Haagse verleden als oud-minister en oud-partijleider achter mij kunnen laten en een nieuw profiel in de zorg opgebouwd,’ zegt Bos in een verklaring op de website van het ziekenhuis.

Hij ziet KPMG als de ideale opmaat naar een nieuwe stap. Over de manier waarop het VUmc de afgelopen maanden in de media kwam, zegt Bos: ‘VUmc is in de afgelopen periode soms negatief in het nieuws geweest. Nu wil ik met alle collega’s van VUmc weer de weg omhoog in slaan.’

De nieuwe functie van Bos is fulltime en hij stopt dan ook bij KPMG. Het VUmc wil geen uitspraken doen over het salaris van Bos alleen dat het voldoet aan de wet normering topinkomens.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.