nederland

Bezetting International School Almere afgelopen

Door Claartje Vogel - 06 juli 2013

De kinderen en ouders die de International School in Almere bezet hielden, hebben hun actie zaterdag rond 11 uur gestaakt. Bijna tachtig leerlingen en ouders hebben overnacht in de school. Zij zijn het niet eens met de sluiting van de school en hadden daarom het gebouw bezet.

Volgens een persverklaring hebben de bezetters ‘het maximale is bereikt’. Daarom stoppen ze met de actie.

Verder praten

Burgemeester Annemarie Jorritsma van Almere zegt op Twitter dat het ministerie maandag verder praat over de redding van de International School. De gemeente zegt de school ‘volledige ondersteuning toe’.

Donderdag werd bekend dat de school per direct dicht moet door problemen met de onderwijslicentie. De International School zou dit jaar haar onderwijslicentie vernieuwen, maar kampt met organisatorische problemen. Het ministerie van Onderwijs eist daarom, voordat een nieuwe licentie wordt uitgegeven, dat de school voor 1 augustus orde op zaken stelt.

Sluiting

Bestuurslid Sandra Rijnbach zegt dat de school de deadline niet kan halen. Daarbij heeft de school financiële problemen. De ouders en leerlingen hoorden donderavond plotseling dat hun school per direct sluit.

Bij sluiting zouden ongeveer tweehonderd leerlingen en 23 medewerkers naar een andere school moeten worden overgeplaatst. De bezetters van de school eisen nu dat de school na de zomervakantie open blijft.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.