nederland

Brug in Afsluitdijk blijft tot maandag open

Door Claartje Vogel - 06 juli 2013

Een brug in de Afsluitdijk die zaterdag niet meer dicht wilde, blijft zeker tot maandag openstaan. De stremming van de brug over de Lorentzsluizen zorgt voor vertraging en files in beide richtingen.

Dat meldt Rijkswaterstaat.

Draaibrug

Het gaat om de brug op de A7 van Noord-Holland naar Friesland, aan de Friese kant van de Afsluitdijk. De draaibrug wil door de warmte niet meer dicht.

Dat gebeurde vorige week ook al. Door de brug te koelen ging deze toen echter uiteindelijk wel weer dicht, maar zaterdag lukt dit niet. De brug blijft gesloten voor onderzoek, dat zeker tot maandag duurt. Boten kunnen zo wel doorvaren.

File

Het verkeer wordt voorlopig over een rijstrook aan de andere kant geleid. Daardoor is er een rijstrook minder beschikbaar voor het verkeer richting Noord-Holland.

Door de stremming in de richting Friesland staat er zaterdagmiddag een file van ongeveer vijf kilometer. De politie in Noord-Nederland waarschuwt automobilisten die vaststaan, aan hun eigen kant van de weg te blijven en niet over te steken. Het verkeer in de tegengestelde rijrichting rijdt daar 130 kilometer per uur.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.