nederland

Burgemeester Aleid Wolfsen woedend op woonwagenkamp

Door Anna Vossers - 19 juli 2013

De burgemeester van Utrecht is woedend op woonwagenkampbewoners. Die zouden in de nacht van dinsdag op woensdag kraaienpoten hebben gestrooid, waardoor zes ambulances, brandweerwagens en politieauto’s een lekke band kregen.

‘Dit gedrag is onacceptabel’, zegt burgemeester Aleid Wolfsen (PvdA) tegen het Algemeen Dagblad.

Wraak

Bewoners van een woonwagenkamp aan de Kanaalweg in Utrecht zouden de kraaienpoten hebben gestrooid om wraak te nemen op de politie die twee weken geleden met inzet van de ME een einde maakte aan een lawaaierig feest.

Ze zouden niet alleen zes auto’s van hulpdiensten hebben vernield, maar ook een valse melding hebben gemaakt van een drenkeling in het Amsterdam-Rijnkanaal. Reddingsdiensten zetten onder meer een helikopter in om de niet-bestaande drenkeling te zoeken. De politie wil de kosten van de inzet van de helikopter op de melders verhalen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.