nederland

Ex-verdachte kickboksgala doodgeschoten voor zijn huis

Door Claartje Vogel - 13 juli 2013

Kickbokser Volkan Düzgün is zaterdagochtend dood aangetroffen in een auto voor zijn huis in het Noord-Brabantse dorp Veghel. Düzgün was ex-verdachte in de zaak van de schietpartij op een kicksboksgala in Zijtaart.

De politie gaat uit van een misdrijf. Een politiehelikopter onderzoekt de situatie vanuit de lucht en de woning is afgezet.

Getuigen

Buurtbewoners verklaren dat zij vrijdag om 23.30 uur schoten pistoolschoten hoorden. Zij worden ondervraagd door de politie.

Düzgün was vorig jaar betrokken bij de vechtpartij op het kickboksgala, 11 november vorig jaar in het Brabantse Zijtaart. De vechtpartij mondde uit in een dodelijke schietpartij. Kickbokspromotor Youssef Sabbahi kwam daarbij om het leven.

Ex-verdachte

Volkan Düzgün en zijn broer Ali werden beschuldigd van openlijk geweld. Volkan Düzgün zat een maand vast, maar werd niet vervolgd. Volgens het Openbaar Ministerie was er onvoldoende bewijs voor zijn aandeel in de schietpartij.

Een maand geleden werd Siamak S. veroordeeld tot 16 jaar celstraf. S. gaf toe dat hij had geschoten. Nieuwszender Omroep Brabant meldt dat anonieme bronnen zeggen dat S. handelde in opdracht van Düzgün. De advocaat van S. ontkent dit.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.