nederland

Familie doodgereden kind vliegt verdachte aan in rechtszaal

Door Anna Vossers - 23 juli 2013

De 21-jarige Bulgaar Milen Y., die in juli vorig jaar de dertienjarige Donnie Rog uit Den Haag doodreed en vervolgens doorreed, kreeg maandag in de rechtbank klappen van familie en vrienden van het slachtoffer. Ze zijn boos dat hij pas na zes maanden spijt betuigde.

De zitting liep uit de hand toen de advocaat van de verdachte zei dat Y. de dood van Donnie ‘verschrikkelijk’ vindt en dat hij zijn excuses heeft aangeboden. Die opmerking raakte een gevoelige snaar bij de familie, die zegt dat de excuses van de Bulgaar pas zes maanden na de dood van de jongen kwamen.

Geweld

De boze familie en vrienden probeerden zich vanaf de publieke tribune op de verdachte te storten. Hij kreeg een stoel naar zijn hoofd geslingerd en werd geslagen.

Na het incident werd de zaal ontruimd en werd de zitting achter gesloten deuren voortgezet.

Fiets

De dertienjarige Donnie Rog fietste op 9 juli door Den Haag, toen hij op een kruispunt werd geschept door de auto van Y. Hij overleed de volgende ochtend aan ernstig hersenletsel.

Het is onduidelijk hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, wel is duidelijk dat Y. doorreed. Hij meldde zich ’s avonds bij het politiebureau.

Het Openbaar Ministerie heeft een werkstraf van 240 uur, vier maanden voorwaardelijke celstraf en een ontzegging van de rijbevoegdheid voor drie jaar geëist.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.