nederland

Foto’s vrijgegeven van verdachten digitale bankkraak

Door Claartje Vogel - 08 juli 2013

De Duitse politie heeft maandag beelden gepubliceerd van verdachten van een grootschalige digitale pinroof. De politie vermoedt dat een deel van de daders uit Nederland komt.

Dat meldt de Nederlandse politie maandag.

Foto’s

De politie heeft tien foto’s van mogelijk Nederlandse verdachten vrijgegeven, in de hoop dat het Nederlandse publiek ze herkent. De groep maakte in februari dit jaar bijna 30 miljoen euro buit.

De verdachten maakten inbreuk op servers van verschillende ondernemingen, waaronder die van een bank in Oman. Zij stalen belangrijke gegevens van bankrekeningen en creditcards, zoals pincodes en gegevens uit magneetstrips. Daarmee maakten zij namaakpassen.

Pinfraude

De namaakpassen werden gebruikt in 23 landen. Op 19 februari dit jaar werd binnen een etmaal bijna 30 miljoen euro gepind. De foto’s die de politie nu vrijgeeft, zijn beelden van de bewakingscamera’s bij de pinautomaten.

Dezelfde nacht arresteerde de Duitse politie twee verdachten: een 56-jarige vrouw en haar 35-jarige zoon uit Den Haag. Later werd ook een Griekse verdachte die naar Den Haag was gevlucht, opgepakt op verzoek van de Duitse politie.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.