nederland

Heleen Mees wordt bijgestaan door New Yorkse topadvocaat

Door Anna Vossers - 30 juli 2013

De van stalking verdachte econoom Heleen Mees wordt in haar rechtszaak bijgestaan door een topadvocaat uit New York. Het is niet bekend hoe Mees, die het bedrag van haar borgsom van 5.000 dollar (3.858 euro) niet kon opbrengen, haar raadsman gaat bekostigen.

Dat meldt New York Daily News.

Topadvocaat

Ira London is in de tachtig, maar nog steeds actief als advocaat. In 2008 en 2009 kreeg hij van The New York Times de eretitel ‘superadvocaat’.

Volgens zijn website staat hij vooral advocaten en beurshandelaren bij. Hij is gespecialiseerd in witteboordencriminaliteit, witwaspraktijken en drugsdelicten. In 1987 deed zijn naam stof opwaaien toen hij een advocaat bijstond die werd veroordeeld voor doodslag op zijn stiefdochter.

Stalking

De Nederlandse Heleen Mees (44) werd begin juli gearresteerd in de Verenigde Staten vanwege het stalken van haar ex-partner Willem Buiter (63). Ze zou hem na het beëindigen van hun relatie hebben lastiggevallen met duizenden, vaak seksueel getinte of dreigende, sms’jes en e-mails. Ze zou Buiter onder meer naaktfoto’s van haarzelf, foto’s van dode vogels en doodsverwensingen hebben gestuurd.

Ze heeft een contactverbod opgelegd gekregen. Haar zaak komt op 19 augustus voor.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.