nederland

Honderden criminelen opgepakt bij politiecontrole A13

Door Shari Deira - 17 juli 2013

De politie heeft tijdens omstreden controles op de snelweg A13 tussen Rotterdam en Den Haag ongeveer 350 criminelen aangehouden. Het ging om automobilisten met gestolen auto’s en belastingschuld.

De criminelen werden direct opgepakt, laat de politie woensdag weten. De controles zijn gehouden tijdens de spits waardoor er volgens de VerkeersInformatieDienst files ontstonden.

Criminaliteit

In 24 weken heeft de politie dertig keer langs de weg gestaan om naast de snelheid ook kentekens te controleren. De politie deed dit op de A13 omdat de snelweg twee steden met veel criminaliteit verbindt.

De politie liet vorige week al weten dat de controle ook werd gehouden om criminelen op te pakken. ‘Criminelen gaan graag op in het overige verkeer en kiezen dan de spits om zich te verplaatsen.’

Belastingschuld

Het is nog onduidelijk hoeveel de politie precies heeft binnengehaald met de actie maar er zaten automobilisten tussen met een belastingschuld van meer dan 100.000 euro. Negen automobilisten reden rond in een gestolen auto.

De controles zorgden voor ergernis bij automobilisten. Veel weggebruikers trappen op de rem als ze zien dat de politie een snelheidscontrole houdt, waardoor er files ontstaan. De politie zegt bij controles altijd een afweging te maken omdat ze het overige verkeer niet wil hinderen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.